Optimeister is Airtable Gold Services Partner

Door 

Fritz

 op 

26

-

7

-

2024

Jaren terug begon mijn avontuur met Airtable, een tool die mijn ondernemersreis volledig veranderde. Het begon allemaal met een uitdagend website-project waarin ik de kracht en flexibiliteit van Airtable ontdekte. Sindsdien hebben we niet alleen talloze bedrijven geholpen hun processen te optimaliseren, maar hebben we ook de prestigieuze status van Gold Partner bereikt. In deze blogpost neem ik je mee op deze reis en blikken we vooruit naar de toekomst met Airtable.

Eerste Airtable project

Vijf jaar geleden ontdekte ik Airtable en ik wist meteen dat dit platform iets speciaals had. Ik was op dat moment bezig met het bouwen van een website voor een uitzendbureau. Een belangrijk onderdeel van het project was het opvangen en managen van sollicitanten. Er moest een uitgebreid webformulier komen, een database om deze data op te vangen waarna deze kandidaten konden worden beoordeeld, met e-mailnotificaties en uitdraaien van contracten als PDF.

Software op maat laten ontwikkelen was out of budget, dus ik ging op onderzoek uit. Ik ontdekte Airtable en er ging direct een nieuwe wereld voor me open. Deze oplossing voldeed aan alle eisen en het project was een groot succes. De impact van de oplossing die ik binnen enkele weken had ontwikkeld, bleek van onschatbare waarde voor het bedrijf. Nog meer dan de rest van de website, hoe mooi deze ook was geworden.

De switch naar meer impact

Na het succes van dit eerste project, besloot ik om mijn focus te verleggen. Ik stopte met het bouwen van websites en richtte me volledig op het helpen van bedrijven met het stroomlijnen van hun processen, met Airtable als vaste waarde in mijn toolbox. Tientallen succesvolle Airtable-implementaties bij bedrijven volgden.

  • We maakten organisaties productiever dan ooit door repetitieve taken te automatiseren en workflows te optimaliseren.
  • We zorgden ervoor dat afdelingen naadloos konden samenwerken door hen een centraal platform te bieden voor alle bedrijfsgegevens.
  • We bespaarden bedrijven bakken met tijd en geld door inefficiënte processen te elimineren en resources optimaal te benutten.
  • We gaven bedrijven weer overzicht en controle over hun data, wat resulteerde in betere besluitvorming en meer rust.
  • We losten problemen op waar bedrijven al jaren mee worstelden door snel oplossingen te bieden die perfect aansloten op hun unieke behoeften.
  • We groeiden in korte tijd van 1 naar 5 medewerkers, waardoor we steeds meer bedrijven konden gaan helpen.

De impact die we met Airtable konden maken bleek enorm, en dat bleef niet onopgemerkt..

Partnership met Airtable

Vorig jaar kwamen we in contact met Samuel (Head of Partners EMEA). Door de expansie van Airtable in Europa, was hij bezig met het opzetten van een partnernetwerk in Europa. Sam zag de potentie van Optimeister als waardevolle partner. Na een intensief accreditatietraject waarin onze Airtable-expertise grondig werd getest, werden we in mei 2024 officieel erkend als eerste Airtable Services Partner van Nederland. Het vertrouwen dat ik al vijf jaar in deze tool had, kregen wij nu ook terug van Airtable zelf.

Deze erkenning was een ongekende mijlpaal voor ons. Het bevestigde niet alleen onze expertise en toewijding, maar gaf ons ook toegang tot nieuwe middelen en ondersteuning van Airtable. Hierdoor zijn we bij Optimeister in staat om onze dienstverlening naar het allerhoogste niveau te tillen, zodat we nog betere oplossingen kunnen bieden aan nog meer fantastische organisaties.

Fritz Wierper, Samuel Cook, Jelle Engelen - Airtable & Optimeister Partnership
Fritz, Sam en Jelle op Builder's Connect in Londen
Fritz Wierper, Samuel Cook, Jelle Engelen - Airtable & Optimeister Partnership
Bram, Fritz, Sam en Jelle in Nijmegen

Airtable Gold Partner

Om de kwaliteit van het partnernetwerk te waarborgen, heeft Airtable onlangs rangen geïntroduceerd: Brons, Zilver en Goud. Op basis van klanttevredenheid, vaardigheden, capaciteit en omzet uit projecten zijn we in de hoogste tier geplaatst: We zijn nu Gold Services Partner! Dit betekent dat we op dit moment tot de beste 20 partners wereldwijd behoren! Als Gold Partner kunnen we onze klanten nog meer vertrouwen en zekerheid bieden in de kwaliteit van onze diensten.

Op naar de toekomst

Met onze nieuwe status als Airtable Gold Partner kijken we vol enthousiasme naar de toekomst. We zijn voortdurend bezig met het verkennen van nieuwe mogelijkheden om onze klanten nog beter van dienst te zijn. Of het nu gaat om verdere optimalisatie van onze processen of het opleiden en uitbreiden van ons team. We zijn vastbesloten om deze status te behouden en te blijven streven naar kwaliteit in alles wat we doen.

We zijn op dit moment weer bezig met een aantal mooie projecten voor toffe opdrachtgevers en we kunnen niet wachten om deze met jullie te delen. Dus blijf ons volgen voor updates!

Tot slot wil ik al onze klanten enorm bedanken voor jullie vertrouwen de afgelopen 2,5 jaar. Zonder jullie was dit nooit mogelijk geweest!

Op zoek naar een Airtable Partner voor jouw project?

Plan een kennismaking en wij adviseren je graag over de mogelijkheden van Airtable voor jouw bedrijf.

Plan kennismaking

Veelgestelde vragen

No items found.

Ontdek hoe we jouw
bedrijf kunnen helpen

Plan direct een afspraak in met Fritz om te sparren over je project wanneer het jou uitkomt.

Plan kennismaking

Fritz Wierper

No-code consultant