De nieuwste Airtable features: 4 game-changers voor Enterprise

Door 

Fritz

 op 

1

-

10

-

2024

Airtable blijft zich razendsnel ontwikkelen en bewijst opnieuw dat het een krachtige speler is in de no-code wereld. Met de lancering van vier nieuwe features zet Airtable serieuze stappen richting het bedienen van grotere bedrijven en enterprise-omgevingen. Deze updates geven bedrijven de tools in handen om sneller, efficiënter en schaalbaarder te werken. Wil je weten hoe deze nieuwe functies jouw organisatie kunnen helpen groeien? Lees snel verder!

App Library

App Library

App Library geeft bedrijven de mogelijkheid om standaard apps te creëren die perfect aansluiten op hun interne processen, terwijl individuele teams de vrijheid behouden om deze apps lokaal aan te passen. Het gaat hier om ‘managed apps’ die een vaste kernstructuur hebben, met vaste datamodellen, automatiseringen en interfaces, maar toch flexibel genoeg zijn voor aanpassingen door teams.

Belangrijkste voordelen:

  • Beheer en publiceer bedrijfsspecifieke apps met vaste data-schema’s, automatiseringen en interfaces.
  • Teams kunnen hun eigen versies van apps aanpassen, terwijl de kernstructuur ‘vergrendeld’ blijft.
  • Voer updates centraal door, zoals nieuwe velden of geüpdatete interfaces, die automatisch worden doorgevoerd naar alle apps.
  • Gebruik centrale rapportage door middel van data-synchronisatie.
  • Publiceer en beheer onderdelen van apps, zoals gestandaardiseerde velden, voor hergebruik binnen het bedrijf.

App Library is nu beschikbaar voor gebruikers met het Enterprise Scale plan

HyperDB

HyperDB

HyperDB maakt een einde aan de grootste uitdaging voor veel Airtable-gebruikers: de recordlimieten. Waar voorheen datasets beperkt waren tot een paar honderdduizend records per tabel, biedt HyperDB de mogelijkheid om honderden miljoenen records op te slaan in één enkele tabel. Dit maakt het voor grote bedrijven mogelijk om hun volledige datavolumes te beheren en operationeel te maken binnen Airtable, zonder concessies te doen aan prestaties of toegankelijkheid.

Belangrijkste voordelen:

  • Beheer gigantische datasets van honderden miljoenen records in één enkele tabel.
  • Synchroniseer data vanuit externe platforms zoals Snowflake of sla de gegevens lokaal op binnen Airtable.
  • HyperDB maakt het mogelijk om grote hoeveelheden waardevolle data te gebruiken voor operationele workflows, zonder dat teams afhankelijk zijn van overbelaste data-afdelingen.

Let op: de subsets van data die in apps worden gesynchroniseerd, mogen nog steeds maximaal 250.000 records per tabel bevatten.

HyperDB is op dit moment in beta. Neem contact op met je Airtable-accountmanager voor meer informatie en toegang.

App Sandbox

App Sandbox

App Sandbox lost een van de grootste zorgen op voor Airtable-gebruikers: de angst om live processen te verstoren bij het doorvoeren van wijzigingen. Voor bedrijven met complexe workflows die dagelijks door veel gebruikers worden gebruikt, kan elke kleine aanpassing een risico vormen. De App Sandbox biedt de oplossing door een veilige testomgeving te creëren waarin je nieuwe functies, schema's en automatiseringen kunt uitproberen zonder impact op de productieve omgeving.

Belangrijkste voordelen:

  • Voer wijzigingen door in een gescheiden, veilige omgeving, zonder de live app te beïnvloeden.
  • Test nieuwe schema’s, automatiseringen en interfaces uitvoerig voordat ze in de productieomgeving worden doorgevoerd.
  • Minimaliseer het risico van verstoringen in workflows en voorkom downtime of fouten tijdens werktijden.
  • Verhoog de innovatiekracht binnen je team door veilig te experimenteren, zonder angst voor het verstoren van belangrijke bedrijfsprocessen.

App Sandbox is nu in beta voor klanten met het Business- en Enterprise Scale-plan. Vul dit formulier in om je aan te melden voor de wachtlijst.

Organization Branding

Organization Branding

Met Organization Branding zet Airtable een belangrijke stap voor bedrijven die waarde hechten aan merkconsistentie. Voor grote bedrijven is het belangrijk dat alle interne tools en applicaties niet alleen functioneel zijn, maar ook passen binnen de visuele identiteit van het bedrijf. Organization Branding maakt het mogelijk om je eigen huisstijl, zoals logo’s en kleuren, door te voeren in de Airtable-omgeving. Dit zorgt ervoor dat Airtable-apps echt als jouw bedrijfsapplicaties aanvoelen, met een professionele en herkenbare uitstraling.

Belangrijkste voordelen:

  • Integreer je bedrijfslogo en huisstijlkleuren (inclusief hex-codes) direct in Airtable-apps.
  • Zorg voor een consistente merkervaring door je visuele identiteit door te voeren in alle interne tools.
  • Verhoog de herkenbaarheid en betrokkenheid van je team door gebruik te maken van een gepersonaliseerde Airtable-ervaring.
  • Geef je apps een professionele uitstraling die naadloos aansluit bij de rest van je bedrijfscommunicatie.

Organization Branding is nu beschikbaar voor gebruikers met het Enterprise Scale plan

Met deze vier nieuwe features laat Airtable zien klaar te zijn voor grotere bedrijven. Of het nu gaat om het werken met enorme datasets, veilig wijzigingen doorvoeren, of je merkidentiteit in je tools verwerken, Airtable biedt nu oplossingen die zowel krachtig als flexibel zijn.

Als Airtable Gold Partner helpt Optimeister je graag om deze nieuwe functies optimaal te benutten. Wil je weten hoe deze updates jouw bedrijfsprocessen kunnen verbeteren? Neem contact met ons op, we denken graag met je mee!

Meer weten over deze Airtable updates?

Als Airtable Gold Partner helpt Optimeister je graag om deze nieuwe features optimaal te benutten.

Plan kennismaking

Veelgestelde vragen

No items found.

Ontdek hoe we jouw
bedrijf kunnen helpen

Plan direct een afspraak in met Fritz om te sparren over je project wanneer het jou uitkomt.

Plan kennismaking

Fritz Wierper

No-code consultant